POOT REINIGING

Wim Poot begon zijn carrière al in 1991 door ‘Agrarisch Loonbedrijf Wim Poot’ op te richten.

De voornaamste werkzaamheden waren toen nog voornamelijk gewaswerkzaamheden in de kassen. Een aantal jaren later kwam de eerste interesse in het reinigen van kassen met een machine doordat het reinigen met de hand door schaalvergroting steeds meer een tijdrovende klus werd.

In die tijd huurde Wim een stukje caravanstalling aan de Maassluissedijk in Vlaardingen van zijn ouders om zijn spullen te stallen. In eerste instantie werd een zogenaamde v-wasser aangeschaft waar men nog zelf achter moest lopen om hem te bedienen. Deze machine werd door een zelf gebouwd platform van goot naar goot getransporteerd.

Eerste uitbreiding

Rond 1995 werd de eerste kasdekreiniger aangeschaft bij Joost van der Waay die door 2 goten reed en die te verplaatsen was door een mobiele stellage , het zogenaamde ‘ombeugelen’.

Door de toenemende vraag naar het machinale wassen van kassen gingen in 2001 Wim en Erik Poot samenwerken en werd Poot Kasdekreiniging opgericht.
Er werden meerdere machines aangeschaft voor verschillende kapmaten en door de tijd heen werden ook de machines ook meer geautomatiseerd.

MACHINE PARK

In 2013 hebben wij doordat de schuur aan de Maassluissedijk te klein werd ons pand aan de Aartsdijkweg gekocht.

Inmiddels staat de hal al aardig vol met :

  • 7 vrachtauto’s met autolaadkraan
  • 23 kasdekreinigers
  • 14 krijtmachines
  • 4 mosverwijderaars
  • 1 V-wasser

MACHINAAL KRIJTEN

Door de komst van nieuwe coatings die zeer egaal op de kassen gespoten moesten worden zijn wij in 2005 in samenwerking met Gert-Jan van Hattem begonnen met het testen van machinaal krijten. In die tijd hadden wij een kasdekreiniger omgebouwd tot krijtmachine.

Al na de eerste klus bleek dit een groot succes te zijn en wij hebben toen in samenwerking met van der Waay het bedrijf H.P.W. Spuittechnieken opgericht waarin de letters verwijzen naar de oprichters. Van der Waay bouwde de krijtmachines en van Hattem en Poot voerde het werk uit.

Deze bedrijven gingen u voor

“Een afspraak bij Poot Reiniging is zo geregeld! Dat kan per telefoon of per e-mail.”